Tuesday, January 22, 2008

SEMUANYA BOLEH..

Petikan artikel dari blog KP..

Peliknya di Malaysia, rakyat perlu menunggu-nunggu bila PM akan mendapat ilham untuk mengumumkan pembubaran parlimen, tidak seperti negara lain dimana ianya telah ditetapkan tarikhnya dalam perlembagaan negara. Semuanya boleh di Malaysia.

Akses media? usah mimpikan tentang akses media untuk pembangkang. Semuanya hanya milik BN. Hanya ucapan pemimpin kerajaan sahaja dibolehkan. Pemimpin pembangkang dilarang sama sekali menyatakan pendapat atau memberikan penerangan tentang dasar perjuangan mereka kepada rakyat

Apa yang pembangkang ada? hanya tenaga dan wang parti saja. Perlawanan ini mungkin dilihat tidak adil dan diadakan di atas padang yang tidak samarata. Bayangkan bagaimana penakutnya UMNO dan komponen di mana mereka menggunakan semua instrument kerajaan sebagai tenaga dan kekuatan untuk menghadapi pembangkang yang hanya keseorangan. Memang sah mereka pengecut… Sebab itulah bagi saya kemenangan yang diperolehi oleh BN walaupun besar adalah kemenangan yang tidak sah.

Semua itu tidak akan melemahkan semangat kita untuk terus berlawan dengan BN. Bagi kita, kita tetap menang khasnya menang dalam mempertahankan aqidah perjuangan. Harapan kita adalah balasan Allah dan keredhaanNya di hari pembalasan nanti. Teruskan perjuangan.

0 pendapat: